Steigereiland Steigereiland Steigereiland, 2009
Stavoren Stavoren Stavoren, 2012
Leiden Leiden Leiden, 2012
Warande Warande Warande, 2012
Cascade park Cascade park Cascade park, 2008
Campings Staatsbosbeheer Campings Staatsbosbeheer Campings Staatsbosbeheer, 2008
Duurzaam Supermarktconcept Ahold Duurzaam Supermarktconcept Ahold Duurzaam Supermarktconcept Ahold, 2008
Sleephelling Sleephelling Sleephelling, 2011

Campings Staatsbosbeheer

Ontvangstgebouw en sanitair gebouw - kampeerterrein de Kijl, Schoonoord
Show more
Staatbosbeheer wilde haar natuurcampings aanpassen aan de huidige doelgroep die meer comfort wenst en toch duurzaam wil kamperen. Wij zijn gevraagd ontwerpen te maken voor een ontvangstruimte en sanitaire eenheden.

Wij wilden in het bos geen ontwerp maken voor een gebouw. De ontvangstruimte bestaat uit een groot expressief dak dat plaats biedt aan een vuurplek, een incheckautomaat en een grote tafel. Het ontvangstgebouw heeft als doel om de mensen op het kampeerterrein een haast vanzelfsprekende gelegenheid te geven tot ontmoeting.

Het follie-achtige sanitairgebouw is een meer gesloten bouwvolume en afgewerkt met lariks stammetjes. De zonnecollectoren op het daken en de pelletkachel leveren warmte voor verwarming en water.

De gebouwen zijn volledig recyclebaar en het geheel voldoet aan de eisen van het GreenKey keurmerk. Het camping concept en het meubilair is van de hand van Bureau Buitenom; het energieconcept is van Trecodome. Het belangrijkste bouwmateriaal is lariks, uiteraard uit Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer.
Reacties

Reacties

« Terug
In het weekend van 3 en 4 maart hebben we gebivakeerd op de Vlagberg te Sint Anthonis. Daar staat dit ontwerp ook. Pluspunten aan het ontwerp is de grote tafel met banken. Inderdaad ideaal om anderen te ontmoeten. Minpunten: het dak lekt, bij regen zit je niet droog en het tocht (weinig beschutting). Hebben de ontwerpers wel eens gekampeerd?? Idee is leuk, uitwerking is minder.
Neeltje | 05-03-2012 | 21:09
Naam *
E-mail
Website
Typ de code uit de afbeelding ter controle over:
verificatie

backup_27backup_28backup_29backup_30backup_32